Pate
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Justen Ros
Bereidingwijze
- De fricandeau en de ham in repen snijden. De
pate- of cakevorm (1,5 literinhoud) met boter
bestrijken.
- De bloem met het zout, de eierdooiers,
boter en water in de keukenmachine doen en met de
deeghaak tot een soepel deeg kneden.
- De deegbal
afgedekt minstens,een uur in de koelkast zetten.
De fricandeau-repen marineren in cognac en sinaasappelsap.
- Vervolgens zeven en het vocht opvangen. De hamlappen
en de varkenslever in de keukenmachine fijnmalen.
- De thijm, zout, peper en het marinadevocht toevoegen.
- Het deeg uitrollen en het werkvlak regelmatig
bestrooien met bloem. De vorm met het deeg bekleden,
de hoeken met water aandrukken.
- Een plak apart houden voor het deksel. De vorm met
de farce vullen en er halverwege de repen ham en
fricandeau op leggen. Het blaadje laurier erop
leggen.
- De deegranden losjes over de vulling vouwen en het
deksel er met water opplakken.
- In het deksel enkele
openingen knippen waardoor tijdens het bakproces
de stoom kan ontsnappen.
- De bovenkant bestrijken
met losgeklopte eierdooier. De pate afbakken en
een dag op een koele plaats laten staan.
- 150 Gram Varkensfricandeau (rauw),1 Plak Ham Van 100 Gram,
300 Gram Bloem, 1 Deciliter Koud Water, 10 Gram Zout, 150 Gram Boter,
1,5 Eierdooier, 100 Gram Varkenslever, Zout, Peper,
Snufje Tijm, Bloem Om Te Bestrooien, Laurierblad,
Voor De Vulling: 1/2 Eierdooier, 2 Eetlepels Cognac.