Pate

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Justen Ros

Pate Bereidingwijze


  • De fricandeau en de ham in repen snijden. De
    pate- of cakevorm (1,5 literinhoud) met boter
    bestrijken.
  • De bloem met het zout, de eierdooiers,
    boter en water in de keukenmachine doen en met de
    deeghaak tot een soepel deeg kneden.
  • De deegbal
    afgedekt minstens,een uur in de koelkast zetten.
    De fricandeau-repen marineren in cognac en sinaasappelsap.
  • Vervolgens zeven en het vocht opvangen. De hamlappen
    en de varkenslever in de keukenmachine fijnmalen.
  • De thijm, zout, peper en het marinadevocht toevoegen.
  • Het deeg uitrollen en het werkvlak regelmatig
    bestrooien met bloem. De vorm met het deeg bekleden,
    de hoeken met water aandrukken.
  • Een plak apart houden voor het deksel. De vorm met
    de farce vullen en er halverwege de repen ham en
    fricandeau op leggen. Het blaadje laurier erop
    leggen.
  • De deegranden losjes over de vulling vouwen en het
    deksel er met water opplakken.
  • In het deksel enkele
    openingen knippen waardoor tijdens het bakproces
    de stoom kan ontsnappen.
  • De bovenkant bestrijken
    met losgeklopte eierdooier. De pate afbakken en
    een dag op een koele plaats laten staan.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gram Varkensfricandeau (rauw),1 Plak Ham Van 100 Gram,
    300 Gram Bloem, 1 Deciliter Koud Water, 10 Gram Zout, 150 Gram Boter,
    1,5 Eierdooier, 100 Gram Varkenslever, Zout, Peper,
    Snufje Tijm, Bloem Om Te Bestrooien, Laurierblad,

    Voor De Vulling: 1/2 Eierdooier, 2 Eetlepels Cognac.
Probeer ook eens...