Warme Chocolade-karameldrank
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKou, ijs, schaatsen, chocolademelk. Een bijzondere variant op deze oerhollandse drank is deze alcoholvrije chocolade-karameldrank. Bloedheet geserveerd is ze heerlijk zoet en vol van smaak. Met dit recept hebt u voldoende voor 4 personen. Breng in een pan met een dikke bodem de melk met daarin het vanillestokje aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat deze een half uurtje staan. Haal het vanillestokje uit de pan, snij het open en schraap met een theelepel de vanille eruit in de pan. Rasp de pure chocolade met een grove rasp. Voeg de geraspte, pure chocolade (of de cacaopoeder, gemengd met een 1 dl water) aan de melk toe en breng dit al roerend weer aan de kook. Voeg vervolgens de suiker, peper en de roomboter-karamelblokjes toe. Blijf goed roeren, omdat de chocolade snel aanzet aan de bodem van de pan. Serveer deze pittige chocolade-karameldrank zeer warm in mokken en presenteer het met een flinke toef slagroom.
- 1 L Volle Melk
- 300 Gr Pure Chocolade Of 40 Gr Cacaopoeder
- 70 Gr Suiker
- 1/4 Vanillestokje
- 10 Middelgrote Roomboter-karamelblokjes (verkrijgbaar Bij Snoepwinkels)
- Mespuntje Peper
- Slagroom