Jachtschotel Met Aardappelpuree

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Jachtschotel Met Aardappelpuree Bereidingwijze

Kook de aardappelen 20 minuten. Verhit ondertussen 25 g boter in de pan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien in het braadvet in 6 minuten glazig, voeg dan de winterpeen en prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten stoven. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met 50 g boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet 20 minuten in de oven en serveer direct. Lekker met appel-abrikozencompote (pot 360 g).

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Aardappels Kruimig
  • 100 Gr Boter
  • 1 Kg Rundergehakt
  • 3 Uien, In Ringen
  • 3 Winterwortels (zak 1 Kg), In Plakken
  • 1 Prei, In Ringen
  • Verse Peterselie Plat (20 G), Fijngesneden
  • 200 Ml Runderbouillon (van Tablet)
  • 100 Ml Melk
  • Nootmuskaat
  • 3 El Paneermeel
Probeer ook eens...