Aardappelgratin Met Bloemkool En Gehakt

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Teun Klein IJzak » Type: Meer van het type: Anders

Aardappelgratin Met Bloemkool En Gehakt Bereidingwijze

Verhit de boter in een pan en bak het gehakt op een matig vuur. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes al dente in gezouten water. Laat de Solo boter smelten en roer er de bloem door. Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Voeg er tot slot de bouillon aan toe en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van de kaas toe. Verdeel het gehakt over een ovenschotel, schik er de bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes in en overgiet alles met de saus. Strooi er de rest van de kaas over en laat gedurende 20 minuten in een warme oven op 220° gratineren.

Boodschappenlijstje
  • 600 Gram Gemengd Gehakt
  • 80 Gram Geraspte Kaas
  • 1 Boullionblokje
  • 2 El Vloeibare Boter
  • 500 Gram Aardappelen
  • 80 Gram Gerasote Kaas
  • 500 Gram Bloemkoolroosjes
  • 1 Dl Melk
  • 25 Gram Boter
  • 30 Gram Bloem
  • 1 Ui
Probeer ook eens...