Kaasballetjes

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Kaasballetjes Bereidingwijze

Gooi de olijfolie en water samen in een pan en breng het langzaam aan de kook. Zodra het kookt gooi je er in 1 keer alle bloem bij, en met een houten pollepel roer je totdat het een mooi glad beslag is. Klop de eieren los in een aparte schaal, en wacht even totdat het deeg wat afgekoeld is. Dan gooi je de eieren er bij en klop weer totdat het een mooi stevig deeg is. Eventueel met een garde, hoewel die wel onhandig is (spreek ik uit ervaring :). Nu de fijngemalen/geraspte kaas er bij, en zout, peper en paprikapoeder naar smaak. Maak er weer een mooi homogeen beslag van. Het frituren is heel simpel; verwarm de olijfolie in een pan (1 liter is genoeg als je een steelpannetje ofzo neemt), zodanig dat een korstje brood mooi bakt. Dan is het net als oliebollen maar dan wat kleiner: met twee theelepeltjes maak je een bolletje en dat gooi je in het vet. Je kan er in een normale steelpan zo'n 8 tegelijkertijd bakken. Na zo'n 3 minuten moeten ze mooi goudbruin zijn; even op keukenpapier laten uitlekken en dan in een bakje gooien. Serveer ze warm.

Boodschappenlijstje
  • 70 Gram Bloem
  • 50 Ml Olijfolie
  • 150 Ml Water
  • 2 Losgeklopte Eieren
  • 100 Gram Pittige Kaas (parmezaanse Bijvoorbeeld)
  • Paprikapoeder
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...