Koninginnesoep

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Koninginnesoep Bereidingwijze

Verwarm een pan op het vuur en laat de boter smelten, meng de bloem met de gesmolten boter tot er een glazig deegje ontstaat. Meng het met een spatel. Haal de roux uit de pan en laat hem afkoelen. Snijd de kip in stukjes en kook deze gaar in de kippenbouillon. Meng de warme bouillon en de room met de koude roux en kook dit even door, tot het hij yoghurt dikte heeft. Maak de bloemkool en boontjes schoon en snijd ze in stukjes kook dit beetgaar in de pan met kokend water. Snijd champignon in stukjes. Doe de groente met de kip in de soep en laat deze in de soep garen. Breng hem op smaak met zout en peper. Snijd de kiprookworst in stukjes en voeg deze op het laatst toe aan de soep.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Boter
  • 120 Gr Bloem
  • 1 L Kippenbouillon
  • 1 L Room
  • 200 Gr Prinsessenboontjes (haricot Verts)
  • 2 Wortels
  • 1 Bloemkool
  • 1 Bakje Champignons
  • 300 Gr Erwtjes
  • 500 Gr Kipfilet
  • 1 Rookworst (Unox Kiprookworst)
Probeer ook eens...