Broccoli Knoflook Soep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Thijs Koridon » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeRooster knoflook in de oven tijdens het bereiden van andere oven-gerechten. 1. "Onthoofd" de knoflook bol ongeveer 1 cm van de top. Sprenkel er wat olijfolie, zout en peper over en zet de "knoflook-hoed" weer op de knoflook bol. 2. Pak de knoflook bol in in aluminiumfolie en zet in een oven van 200 graden voor 45 minuten. 3. Geroosterde knoflook is klaar wanneer de look zacht is en een rijke gouden kleur heeft. Laat de knoflook afkoelen en gebruik in de soep of bewaar enkele dagen in de ijskast. * Hak de broccoli bloempjes en stengeltjes grofweg. * Smelt de boter met olijfolie (of alleen olijfolie) in een pan, voeg de ui toe en laat op een laag vuur stoven. * Voeg daarna de aardappel, broccoli en kippenbouillon toe en verwarm op een hoog vuur tot kookpunt. * Draai het vuur lager, zet het deksel halfweg op de pot en laat een 25 tal minuten sudderen. * Pers de geroosterde knoflook in de soep (gooi de schil weg) en laat 5 minuten verder sudderen. * Proef en voeg peper en eventueel zout toe. * Pureer de soep met een staafmixer.
- 1 Bol Knoflook
- 1 Broccoli Vn 750 Gram
- 1 Uitje
- 1.5 L Boullion
- 1 Grote Aardappel In Stukjes
- 30 Gr Echte Boter En Wat Olijfolie
- Wat Olijfolie Voor Het Roosteren Van De Knoflook