Citroen Schuimtaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Thea Tabois » Type: Meer van het type: Taart
BereidingwijzeVet een geribbelde taartvorm met een doorsnee van ongeveer 25 cm in met boter en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en doe dat vervolgens in de bakvorm en haal overtollig deeg van de rand. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm onafgedekt 20-30 minuten i de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Bekleed de bodem met bakpapier, leg er bakbonen op en zet hem 15 minuten op een voorverwarmde bankplaat in de oven. Verwijder het papier en de bonen . Verlaag de oventemperatuur tot 150 ̊C. Doe de maïzena, suiker en geraspte citroenschil in ene pan. Roer met wat water tot een gladde pasta. Voeg geleidelijk de rest van het water en het citroensap toe. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 1 minuut zachtjes sudderen tot er een glad en glanzend mengsel ontstaat. Haal van het vuur. Klop een voor een de eidooiers en vervolgens de boter erdoor. Zet de pan in een kom koud water zodat de vulling afkoelt en schep hem dan op de taartbodem. Klop voor de meringue de eiwitten tot zachte pieken. Klop geleidelijk de suiker erdoor en klop goed na iedere toevoeging. Verdeel de meringue over de vulling na iedere toevoeging. Verdeel de meringue over de vulling en maak er krullen in. Bestrooi met de basterdsuiker. Bak de taart 25 minuten, tot de meringue knapperig en licht goudbruin is. Meringue: 3 eiwitten 175 g fijne kristalsuiker 1 el lichtbruine basterdsuiker
- Boter
- 250 Gram Kant-en-klaar Taartdeeg
- 3 Eetlepels Maïzena (zie Het Recept)
- 85 Gram Kristalsuiker
- Geraspte Schil Van 3 Citroenen
- 300 Ml Koud Water
- 150 Ml Citroensap
- 3 Stuks Eidooiers
- 55 Gram Boter