Puddinkjes Met Boerenjongenscompote
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met de slagroom, het vanillemerg en het vanillestokje zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 minuten trekken. Roer in een kom de eidooiers met 100 g suiker. Zeef het warme melkmengsel erboven en los de suiker erin op. Roer goed door. Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes en strooi er wat kaneel over. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk daar tot de helft heet water in. Bak de puddinkjes in de oven in ca. 45 minuten gaar. Breng de appelblokjes met de boerenjongens en 25 g suiker aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de appelcompote bij de puddinkjes. Serveer met amandelkrullen, zie tip.
- 1 Vanillestokje
- 150 Ml Melk
- 150 Ml Slagroom
- 6 Eierdooiers
- 125 Gr Suiker
- 1 Tl Kaneel
- 2 Appels, Geschild En In Blokjes
- 50 Ml Boerenjongens (rozijnen Op Brandewijn, Pot)