Hutspot

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Hutspot Bereidingwijze

Deze heerlijke sudderpot smaakt het best als u alles, (met uitzondering van de aardappelen) klaarmaakt een dag van tevoren. Neem een zéér ruime pan en doe daar alle vlees in, welke porties u neemt van welke vleessoort hangt af van smaak en eetlust. Doe er ruim water en een bouillonblokje bij, kruidt flink met witte peper en zout en breng aan de kook. Was alle groenten en snij ze in stukken, doe ze vervolgens na een tiental minuten bij het vlees en laat alles op een middelmatig vuurtje sudderen tot alles nét niet gaar is. Draai het vuur uit en laat de pan staan tot de dag nadien (kan natuurlijk allemaal op één dag). De dag nadien kookt U de aardappelen ook nét niet gaar en voegt ze vervolgens bij de hutsepot en laat ze daar, samen met het vlees en de groenten sudderen tot alles gaar is. Heerlijk in de winter!

Boodschappenlijstje
  • 4 Porties Aardappelen
  • Halve Groene Kool
  • 1 Groene Selder
  • 3 Uien
  • 3 Knoflookteentjes
  • 6 Wortelen
  • Spruitjes En/of Witte Bonen
  • Beenhammetje
  • Zoet Spek
  • Varkenspoten & Staarten Vleesribbetjes
  • Bouillonblokje
  • Peper & Zout
Probeer ook eens...