Groene Salade Met Geroosterde Zoete Aardappel

Aantal personen: 6 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Groene Salade Met Geroosterde Zoete Aardappel Bereidingwijze

De langwerpige knol van de zoete aardappel is steeds beter verkrijgbaar in Nederland. Er zijn twee varianten: witte en oranje. Vanbuiten kun je vaak niet zien wat voor kleur het vruchtvlees is. Vraag om een zoete aardappel met een oranje binnenkant. Voor de smaak maakt het niet uit, maar het gerecht ziet er wel mooier uit. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels, halveer ze in de lengte en snijd ze dan in de lengte in parten van 2-3 cm dik. Zet de aardappelparten naast elkaar in een bakblik. Wrijf in een vijzel de kaneel met peper tot een grof poeder. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne reepjes. Verdeel het kaneelmengsel met de knoflook en rode peper over de aardappels en sprenkel de azijn erover. Strooi zeezout over de aardappelen en sprenkel dan de olijfolie erover. Rooster de aardappelen in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Schep ze af en toe om. Laat de aardappelen afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Was de sla, maak de bladeren droog en snijd ze in dunne reepjes. Meng de slareepjes in een wijde schaal luchtig met de rucola en leg de zoete aardappelparten erop. Druppel de dressing van de aardappelen over de salade.

Boodschappenlijstje
  • 4 Zoete Aardappelen
  • Half Kaneelstokje
  • Halve El Zwarte Peperkorrels
  • 1 Rode Peper
  • 2 Knoflookteentjes, Fijngehakt
  • 1-2 El Sherryazijn Of Balsamicoazijn
  • Zeezout
  • 4 El Olijfolie
  • 1 Krop Romaanse Sla
  • 75 Gr Rucola
Probeer ook eens...