Bombaykip Met Cashewnoten
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid de kip met peper en zout en bak deze mooi aan in boter. Voeg ui, knoflook, kaneel, chilipeper, gember, geraspte kokos en kruidnagels toe en laat even mee kleuren. Voeg nu de aardappelen, wortelen, courgette, erwtjes, banaan en cashewnoten toe. Blus met de bouillon en kokosmelk en breng langzaam aan de kook, laat afgedekt in zo'n 30 minuten gaar worden. Serveer met wat vers gehakte peterselie of koriander.
- Mooie Braadkip, In Stukken Gesneden
- 100 Gr Geraspte Kokos
- 1 Koffielepel Gehakte Gember
- 2 Koffielepel Kerriepoeder
- 1 Koffielepel Kaneel
- 1 Chilipepertje (fijngehakt
- 2 Kruidnagels
- Ui
- 3 Knoflookteentjes, Grof Gesneden
- 2.5 Dl Kokos Melk
- 2.5 Dl Kippenbouillon
- 200 Gr Wortelen
- Courgette (grofgesneden)
- 100 Gr Doperwtjes
- 250 Gr Cashewnoten
- Banaan (in Stukken)
- 12 Kleine Aardappelen
- Peper En Zout