Parelhoen In 'Leffe Bruin'
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeSnijd de parelhoen in stukken, laat een klontje boter smelten in bijzijn van wat olijfolie, kruid het vlees met peper en wat zout. Laat vervolgens aan alle kanten goudbruin aanbakken. Laat op het laatst ook de ui even meestoven. Blus met de Leffe en laat even zachtjes koken. Strooi er de appel, rozijntjes en tijm over en werk af met de gevogeltefond. Breng terug aan de kook, temper dan het vuur en laat (afgedekt) zo'n 25 minuten zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Haal de stukken parelhoen uit de pan (hou warm) en laat het kookvocht inkoken tot sausdikte, bind eventueel met maïzena. Verdeel in diepe borden en versier met wat groen.
- 1 Parelhoen
- 1 (rode) Ui, Grof Gehakt
- 1 Doosje Rozijntjes (40g)
- 2 Appels, Geschild Van Klokhuis Ontdaan En Grof Gesneden
- 1 Flesje Leffe Bruin 33 Cl
- 2 Dl Gevogeltefond
- Takje Tijm
- Boter, Olijfolie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout