Hachis Parmentier

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Hachis Parmentier   Bereidingwijze

Kook de aardappelen en maak hiervan een mooie puree met de boter, melk en wat nootmuskaat, hou opzij. Bak de spekblokjes knapperig, haal ze uit de pan en fruit in dezelfde pan de ui en knoflook glazig, voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mooi los naar smaak, kruid met peper en wat zout en meng er de spekblokjes terug onder. Indien het gehakt te droog lijkt kan er altijd wat vleesbouillon aan toegevoegd en ietsje ingedikt worden naar smaak. Beboter een ovenschaal en schep hierin de helft van het gehakt, ga door met de helft van de puree en herhaal nogmaals tot alles op is. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en plaats in een voorverwarmde oven van 200° gedurende zo'n 30 minuten

Boodschappenlijstje
  • 4 Porties Bloemige Aardappelen
  • 750 Gr Gehakt, Runder
  • 1 Ui
  • 2 Knoflookteentjes, Fijngehakt
  • 150 Gr Spekjes
  • 1 Dl Vleesbouillon
  • Melk, Boter, Nootmuskaat
  • Geraspte Gruyere Kaas
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...