Scherp-zure Soep Uit Sichuan
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeEen favoriete soep uit China. Makkelijk te maken, een soep met een bijzondere smaak. Bereidingstijd: 25 minuten Bereiding 1.Was, en week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Verwijder de steel en snijd ze in reepjes. 2.Snijd de tahoe in plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. 3.Snijd de ham in luciferdunne reepjes. Hak de lent-uien fijn om te garneren. \ 4.Was de wortel en snijd in plakjes en vervolgens in reepjes. 5.Klop 1 ei los. 6.Maak een sausje van 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel sojasaus, snufje zout en halve theelepel peper. 7.Verhit de wok, doe er een scheutje sherry en de bouillon in en breng aan de kook. Voeg ham, wortel, tahoe en paddestoelen toe. Breng weer aan de kook. Voeg het sausje toe. Giet op hoog vuur al roerend zoveel van het bindpapje (1 eetlepel maïzena en twee eetlepels water) toe tot de soep heel licht bindt. 8.Voeg het ei langzaam toe, wacht 2 tellen en roer tot het stolt. 9.Doe in elke soepkom 1 druppel sesamolie, wat peper en soep. 10.Garneer met lente-ui.
- Suiker
- 1 Ei
- Zout En Versgemalen Peper
- 100 Gr Ham
- Sojasaus
- Azijn
- Pale Medium Dry Sherry
- 1 El Maizena
- 2 Lente-ui , Of Een Dun Stukje Prei
- 75 Gr Wortel
- 1 L Kippenbouillon
- 100 Gr Tahoe
- Sesamolie
- 6 Gedroogde Shiitake