Savooirolletjes Met Scampi's
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBlancheer de koolbladeren zo'n 2 minuten in licht gezouten water. Laat ze vervolgens schrikken in ijswater en laat ze (plat) uitlekken op een keukenhanddoek. Verdeel de gekookte rijst over de afgekoelde koolbladeren, leg er de scampi's bij, besprenkel met citroensap en kruid met peper & zout. Rol de koolbladeren voorzichtig maar stevig op en stoom ze 10 à 15 minuten, laat eventueel enkele scampi's los meestomen ter garnering. Halveer de koolpakketjes, schik ze op warme borden en serveer. Geef hierbij een lichte roomsaus: Laat 1 dl kippenbouillon en 1 dl room tot de helft inkoken, meng er 1 el tomatenpuree onder en werk af met wat gehakte peterselie, een flinke draai uit de pepermolen en wat zout.
- 8 Mooie Grote Savooibladeren
- 300 Gr Langkorrelige Rijst, Gekookt
- 500 Gr Kleine Scampi's
- Sap Van Citroen
- Wat Vers Gehakte Bladpeterselie
- Zwarte Peper Uit De Molen & Zout