Kalfstong Met Couscous

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Kalfstong Met Couscous   Bereidingwijze

Zet de kalfstong één nacht van tevoren in (koud) lichtjes gezouten water. Spoel af onder stromend water en doe de tong in een ruime pan. Was de groenten en snij twéé wortelen en het preiwit grof, steek de kruidnagels in de ui en voeg ze samen met het laurierblad en tijm toe aan de tong. Voeg koud water toe tot alles ruim onder staat en breng aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat de kalfstong in anderhalf tot twee uur gaar worden. Snijd de overige twee wortelen in staafjes, de bosuitjes in schuine stukken en de paprika grof Maak voor het sausje een blanke roux met de boter en bloem, bevochtig met wat bouillon van de tong en maak hiermee een gladde saus. Voeg tomatenpuree, wat zout en sambal toe en werk af met een scheutje room, wat verse dragon & peterselie. Ontvel de kalfstong, snijd ze in plakjes en hou warm in de rest van de achtergebleven bouillon. Roerbak de wortelen, pijpajuin en paprika in hete olie. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing en schep deze vervolgens bij de groenten, kruid met peper, zout en kerrie. Serveer tenslotte de couscous op grote borden, leg een paar plakjes kalfstong erbovenop en werk af met wat tomatensaus.

Boodschappenlijstje
  • Kalfstong
  • 125 Gr Couscous
  • 4 Wortelen
  • 2 Bosuitjes
  • Gele Paprika
  • Rode Ui
  • Preiwit
  • 2 Kruidnagels
  • Laurierblaadje
  • Takje Tijm
  • Peperbolletjes
  • Sausje:
  • Boter, Bloem, Tomatenpuree, Room, Sambal, Peterselie, Dragon, Olijfolie, Kerriepoeder
Probeer ook eens...