Scampi Diabolic

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Scampi Diabolic Bereidingwijze

•Ontdooi de scampi's (ingeval van diepvries) en ontdoe ze van hun 'jasje'. Smelt een flinke klont boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook, voeg nu de scampi-jasjes, laurierblad en de kruiden toe en roer goed om. Blus met de witte wijn en laat even inkoken, nu mag ook de visfumet in de pan, laat zo'n 20 minuten sudderen, giet vervolgens door een zeef en hou de bouillon apart. •Maak een mooie roux met boter, bloem en de bouillon en laat deze voor een deel inkoken. Voeg de room, tomatenpuree, sambal, peper & zout toe en meng alles mooi onder elkaar en laat de saus mooi binden, strooi eventueel wat verse fijngesnipperde peterselie in de saus. •Bak de scampi's al roerend in hete boter voor zo'n twee minuten, kruidt met zwarte peper en wat zout. •Verdeel over 4 borden en overgiet met de hete saus, serveer er stokbrood bij in gezelschap van een glaasje witte wijn.

Boodschappenlijstje
  • 4 Porties Scampi's (mag Uit Diepvries)
  • 2 Sjalotten
  • 2 Teentjes Knoflook (fijngesnipperd
  • Laurierblaadje
  • Snufje Tijm & Rozemarijn, Liefst Vers
  • Glas Witte Wijn
  • 3 Dl Visfumet, Mag Van Blokje
  • 1 Dl Room
  • 1 El Bloem
  • 1 Koffielepel Tomatenpuree
  • Sambal
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...