Kalkoenstoverij Met 'Corsendonck'
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid het vlees met zwarte peper en zout en bak het mooi aan in boter, bestrooi vervolgens met 1 el bloem en roer goed om. Blus met het Corsendonk bier en breng terug aan de kook. Doe de ui, knoflook, chilipepertje, peterselie, dragon en de spekblokjes in de cutter en hak ze fijn. Roer ze door het vlees samen met het laurierblad. Draai het vuur laag en laat rustig pruttelen tot het boterzacht is. Laat de laatste 10 minuten onafgedekt verder pruttelen om de saus wat in te dikken.
- 800 Gr Kalkoenfilet, In Brokken Gesneden
- 100 Gr Spekblokjes
- Rode Ui
- Chilipepertje, Ontpit
- 2 Teentjes Knoflook
- 1 El Dragon
- 1 El Vere Peterselie
- Laurierblaadje
- 1 Flesje Corsendonk Agnus Abdijbier
- Boter, Bloem
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout