Mozzarella Met Saffraan In Tomatensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Mozzarella Met Saffraan In Tomatensaus Bereidingwijze

Pel en snipper de knoflook en ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de tomaten met sap, een schepje suiker en de oregano toe. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper. Week de saffraandraadjes ca. 10 minuten in 0,5 dl water. Voeg al roerend beetje voor beetje de bloem, het zout en de rest van het water toe en roer tot een glad beslag. Verhit de olie tot ca. 180ºC. Haal de mozzarella door het beslag en vervolgens door het paneermeel. Frituur de gepaneerde mozzarellabolletjes goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de tomatensaus.

Boodschappenlijstje
  • Knoflookteentje
  • Ui
  • 2 Blikken Tomaten
  • Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 Tl Gedroogde Oregano
  • Suiker
  • 4 Saffraandraadjes
  • 1.5 Dl Water
  • 150 Gr Bloem
  • Halve Tl Zout
  • 100 Gr Paneermeel
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...