Gemengde Pastasalade
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSpoel de sla en doe ze in een ruime kom. snij de courgette in kleine blokjes en laat ze samen met de peultjes zo'n 3 minuten blancheren in kokend water, hou opzij. Halveer de champignons en stoof ze even aan in hete olie, laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in hapklare stukken. Snij de plakken Ganda ham eerst in de lengte middendoor en dan nog een keer in de breedte, maak van deze stukjes mooie hapklare rolletjes, snij de pijpajuintjes in schuine stukjes. Kook de pasta al denté en spoel even onder koud water zodat deze nog lauw is, snij de kwarteleitjes middendoor. Vermeng nu alles voorzichtig onder de salade met als laatste de pasta. Verdeel over grote borden en werk af met schilfers parmezaanse kaas en geef er een frisse vinaigrette bij naar keuze.
- 100 Gr Veldsla
- 1/4 Krop Ijsbergsla, In Reepjes
- 200 Gr Penne
- 2 Tomaten
- 100 Gr Champignons
- 1/2 Courgette
- 100 Gr Peultjes
- 2 Flinke Pijpajuintjes
- 6 Hardgekookte Kwarteleitjes
- 4 Plakken Ganda Ham
- Parmezaanse Kaas
- Olijfolie