Tiramisu

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Martijn Zonnebeld » Type: Meer van het type: Gebak

Tiramisu Bereidingwijze

De eierdooiers (scheiden van het eiwit) kloppen met de suiker. De mascarpone en de likeur toevoegen en vooral goed mengen. Het eiwit opkloppen en zachtjes door de reeds bereide brij mengen. De helft van de lange vingers één voor één in de koffie dopen (snel zodat ze niet uit elkaar vallen) en ze in een glazen of porseleinen schotel leggen. De helft van de mascarpone crème er over gieten. De bewerking overdoen met de andere helft van de lange vingers en de mascarpone crème. Versieren door de chocoladeschilfers er over te strooien en 6-8 uur in de koelkast zetten.

Boodschappenlijstje
  • 1 Doos Langevingers
  • 2 Eetlepels Koffielikeur (amaretto)
  • 100 Ml Sterke Koffie
  • 75 Gram Witte Bastaardsuiker
  • 2 Gescheiden Eierdooiers
  • 150 Ml Slagroom
  • 150 Gram Mascarpone
  • 1 Theelepel Cacao
Probeer ook eens...