Hele Peren Met Kaneel Uit De Oven
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze50min bereiden Verwarm de oven voor op 150 °C. Was de peren. Snijd een dun plakje van de onderkant van elke peer zodat hij goed blijft staan. Beboter een ovenvaste schaal waarin alle peren passen. Breek het kaneelstokje doormidden en snijd de vanillestokjes open. Wrijf de peren in met wat boter. Zet ze in de schaal en strooi de basterdsuiker erover met de vanille- en kaneelstokjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder het folie en schenk de grappa erover. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven of tot de peren net gaar zijn. Serveer met het uitgelopen vocht en de crème fraîche.
- 4 Peren
- 100 Gram Boter
- 2 Kaneelstokjes
- 2 Vanillestokjes
- 2 Eetlepels Bruine Basterdsuiker
- 200 Ml Grappa
- 150 Gram Creme Fraiche