Asperges Gewikkeld In Italiaanse Pastrami

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Asperges Gewikkeld In Italiaanse Pastrami Bereidingwijze

Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen. Strooi er zout en peper naar smaak over. Hak de gebakken champignons in de keukenmachine fijn en meng de balsamicoazijn en zo veel olijfolie erdoor dat het een smeuïge tapenade wordt. Spreid de plakjes pastrami twee aan twee uit en laat de plakjes elkaar in de lengte een centimeter overlappen. Bestrijk de plakjes met champignontapenade. Verdeel de asperges in acht porties en leg deze onderaan in de breedterichting op de plakjes pastrami. Rol de pastrami met asperges op en wikkel elk rolletje in blaadjes basilicum. Bind de rolletjes aan twee kanten vast met paktouw. Leg de rolletjes op vier bordjes. Schep de rest van de tapenade in kleine glaasjes en zet ze op de borden erbij. Serveer met grof donker brood.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Groene Puntasperges
  • 4-5 El Italiaanse Olijfolie Extra Vergine (met Truffel- Of Paddenstoelaroma)
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 250 Gr Kastanjechampignons, In Plakjes
  • 1 El Balsamicoazijn
  • 16 Plakjes Pastrami
  • 15 Gr Verse Basilicumblaadjes
Probeer ook eens...