Volkoren Spaghetti Met Ansjovissaus
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeDit gerecht wordt in Lombardije op kerstavond gegeten, in Venetië eet men het op -Goede vrijdag. De oorspronkelijke vorm van de pasta verwijst naar de doeken waarin Maria het kindje Jezus wikkelde. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de helft van de olijfolie in een braadpan en fruit de ui op heel zacht vuur in 10-15 minuten glazig, roer regelmatig. Kook de spaghetti in een grote pan met ruim water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Knip de trosjes tomaat in kleinere trosjes van elk 3 tomaatjes en leg ze op een bakblik. Druppel er wat olijfolie over en schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill. Rooster ze 3-5 minuten tot de velletjes openbarsten. Voeg de ansjovisfilets aan de ui toe en laat de vis al roerend smelten. Giet de spaghetti af, maar bewaar het kookvocht. Roer een flinke soepopscheplepel pasta-kookvocht en de rest van de olijfolie door het ansjovismengsel en verwarm het geheel al roerend tot een mooie saus ontstaat. Breng de saus pittig op smaak met peper. Schep de saus in warme diepe borden en strooi de tijmblaadjes erover. Rol porties spaghetti rond een vork en zet de rolletjes in het midden van de saus. Leg de trosjes tomaat op de spaghetti.
- 100 Ml Italiaanse Olijfolie Extra Vergine
- 2 Grote Zoete Uien, Heel Fijn Gesnipperd
- 500 Gr Volkoren Spaghetti
- 500 Gr Kerstomaatjes Aan Een Tros
- 1 Potje Ansjovisfilets
- Versgemalen Zwarte Peper
- 2 El Verse Tijm-blaadjes