Uienmarmalade

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkjan te Groot Hulsens » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Uienmarmalade Bereidingwijze

Verwarm de grill/oven voor op 200 graden C. Focaccia met rozemarijn is in sommige speciaalzaken kan en klaar te koop. Als alternatief kun je wat rozemarijn door de olijfolie mengen. Borstel de sneetje brood met olijfolie en verdeel ze over een bakplaat. Bak de sneetjes onder een hete grill tot ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Doe de ui, wijn, azijn, bruine suiker en honing samen in een middelgrote steelpan. Breng het mengsel aan de kook en blijf 5 minuten roeren tot de suiker volledig is opgelost. Laat daarna een half uur zachtjes doorkoken op een laag vuur totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel nog wat suiker toe als de saus niet genoeg indikt. Schroei de rosbief rondom dicht en braad ongeveer 15-20 minuten. Neem het vlees uit de pan en laat het een kwartiertje uurtje rusten. Snij daarna de rosbief in dunne plakjes. Leg op elk sneetje facoccia een plakje rosbief en een flinke lepel marmallata

Boodschappenlijstje
  • 1 Gesneden Ocaccia Brood Met Rozemarijn
  • 2 El Olijfolie
  • 3 Rode Uien, In Dunne Plakjesgesneden
  • 70 Ml Rode Wijn
  • 70 Ml Rode Wijnazijn
  • 35 Gram Grove Rietsuiker
  • 3 El Vaste Honing Of 50 Ml Vloeibare Honing
  • 300-400 Gram Rosbief
Probeer ook eens...