Bolognesesaus
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd: 80 minuten 1.Snijd het spek in kleine stukjes. Hak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij klein. 2.Zet een grote pan op een matig vuur tot hoog vuur. Doe er twee scheuten olijfolie in, de stukjes spek en de oregano en roerbak tot het spek goudbruin is. Doe dan de groente in de pan en laat ongeveer 7 minuten meebakken, roer af en toe om. Roer het gehakt en de tomaten uit blik door. Vul beide blikken met water en giet dat in de pan. Roer er zout en peper door. 3.Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg ze zolang in de koelkast. Hak de steeltjes fijn, doe ze in de pan en roer om. Laat het mengsel aan de kook komen. Zet het vuur lag en laat de saus met de deksel op de pan een uur zachtjes pruttelen, terwijl je af en toe roert. 4.Haal de pan van het vuur. rasp de Parmazaanse kaas en roer de helft door de saus. Scheur de grote basilicumblaadjes in stukken en roer door de saus.Bewaar een paar kleine blaadjes ter garnering. 5.Proef nog even en voeg indien nodig wat zout en peper toe. 6.Je kunt de saus nu invriezen of direct gebruiken.
- 2 Middelgrote Ui(en)
- 2 Knoflookteentjes
- Olijfolie
- 2 Plakken Mager Rook Spek
- Zeezout En Versgemalen Zwarte Peper
- 2 Tl Gedroogde Oregano
- Bosje Verse Basilicum
- 2 Bleekselderij Stengels
- 2 Wortels
- 50 Gr Parmezaanse Kaas
- 500 Gr Half-om-half Gehakt
- 2 Blikken Tomatenblokjes , A 400 Gram