Pompoenpizza
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeIngrediënten voor 2 pizza’s Bereidingswijze Zeef de bloem boven een kom en roer er de gist, het zout en de suiker door. Voeg het water en de olie toe en meng het geheel met een mixer op de laagste stand tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg in de hoogste stand van de mixer zo’n 5 minuten, totdat het glad en elastisch wordt. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats een uur rijzen. Plaats het deeg daarna op een met bloem bestoven werkblad, duw de lucht eruit en kneed er de spinazie door. Rol het uit tot twee pizzabodems met een doorsnede van ongeveer 26 centimeter. Bak de bodems zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak de spekreepjes zonder olie in een koekenpan krokant. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze totdat ze gaar zijn. Snijd de mozzarella in plakjes en de halve ui in partjes. Beleg de pizzabodems met een laagje zoete chilisaus en verdeel er vervolgens de overige ingrediënten over. Bak de pizza’s 15 tot 20 minuten in de oven. Garneer de pizza’s met wat gedroogde tijm.
- 250 Gr Bloem
- 2 Tl Gedroogde Gist
- 2 Tl Zout
- 1 Tl Suiker
- 3 Dl Warm Water
- 2 El Olijfolie
- Handvol Verse Spinazieblaadjes, Fijngesneden
- Zoete Chilisaus
- 8 Plakjes Mager Spek
- 200 Gr (butternut) Pompoen
- 1 Bol Mozzarella
- Halve Rode Ui
- Gedroogde Tijm