Bloemkool/boontjes Salade Met Garnalen

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Salades

Bloemkool/boontjes Salade Met Garnalen Bereidingwijze

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Blancheer de boontjes en spoel ze, als ze beetgaar zijn, onder koud stromend water om het garingsproces te stoppen. Snijd de lente-uit fijn. Maak de sla schoon en haal de blaadjes los. Kook de reuzengarnalen een paar minuten en giet ze dan af. Pel ze en meng ze in een slakom met de sla, de boontjes en de bloemkool. Strooi er de tijmblaadjes en gehakte lente-ui over en bestrooi de salade met wat zout. Meng onmiddelijk de olijfolie erdoor en hussel alles goed om. Direct serveren. Lekker met Italiaans ciabatta- of focacciabrood.

Boodschappenlijstje
  • Klein Bloemkooltje
  • 300 Gr Sperzieboontjes
  • Krop Sla
  • 400 Gr Ongepelde, Ongekookte Reuzengarnalen
  • Tijmblaadjes
  • Lente-ui
  • Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
  • Zout
Probeer ook eens...