Ricotta
Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Jooske ten Brinke » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBreng in een pannetje melk en room tegen de kook aanhaal het van het vuur,roer de citroensap er geleidelijk door en voeg het zout toe,de melk zal nu stremmenbekleed de zeef met een vochtige doek,giet de melk erdoor en laat het tenminste 1 uur uitlekken(nu heb je ricotta)roer suiker,vanillemerg en citroensap er voorzichtig door en rasp de hazelnoten erover
- 750 Ml (geiten,schapen Of Koe)melk
- 150 Ml Creme Fraiche
- 1-2 Eetlepels Citroensap
- 1/2 Theelepels Fijn Zeezout
- 1 Eetlepel Donkerbruine Basterdsuiker
- 1/2 Theelepel Citroenrasp
- 6 Hazelnoten, Fijngehakt