Tagliatella Met Spekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeKook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig. Klop intussen de eierdooiers los met de slagroom en de helft van de geraspte kaas. Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor. Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.
- 300 Gram Tagliatelle
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 300 Gram Bakbacon, In Reepjes
- 5 Eierdooiers, Losgeklopt
- 125 Ml Slagroom
- 50 Gram Pittige Kaas (bv Grana Padano), Geraspt
- 25 Gram Roomboter, In Stukjes
- Verse Peterselie, Fijngesneden
- Versgemalen Peper Zeezout