Milanese Kalfsrolletjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Milanese Kalfsrolletjes   Bereidingwijze

Sla de kalfslapjes tussen folie plat, niet te hard anders beschadig je de vleesvezels. Hak de levers zeer fijn en meng ze onder het gehakt. Voeg de fijngesnipperde knoflook, parmezaanse kaas en het ei toe, breng op smaak met zout en flink wat peper. Meng goed door elkaar. Strijk met deze vulling de kalfslapjes in en rol ze op. Leg op elk rolletje een blaadje salie en omwikkel met een stukjes spek. Bind vast met keukengaren of met een prikkertje. Haal de rolletjes even door wat bloem. Pel de sjalotten en snij ze middendoor. Bak de kalfsrolletjes aan op matig vuur in boter, voeg de sjalotten toe en laat ze goudbruin worden. Giet dan de wijn erbij en laat voor de helft inkoken, giet nu ook de kalfsfond bij het vlees, breng aan de kook en draai vervolgens het vuur lager. Laat in zo'n 30 minuten gaarstoven. Neem het vlees uit de pan en hou warm, draai het vuur hoog en laat de saus inkoken. Serveer met gebakken aardappelen & broccoli.

Boodschappenlijstje
  • 4 Dunne Kalfslapjes
  • 75 Gr Kippen Of Kalkoenlevers
  • 100 Gr Gemengd Gehakt
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 Ei
  • 8 Salieblaadjes
  • 4 Flinterdunne Schijfjes Doorregen Gerookt Spek
  • 2 Sjalotjes
  • 125 Ml Witte Wijn
  • 125 Ml Kalfsfond
  • Boter, Bloem
  • 2 El Geraspte Parmezaanse Kaas
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...