Aardbeienbavarois
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeNeem de eieren uit het doosje in de koelkast Week de gelatine in ruim koud water Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers Roer de dooiers dikschuimig met de suiker Breng de melk aan de kook Schenk een beetje warme melk bij de dooiers en roer dit los Voeg het dooiermengsel toe aan de pan en laat al roerende binden Roer dan de goed uitgeknepen gelatine er doorheen Meng de aardbeienpuree door de vla en klop de slagroom in een aparte kom stijf Schep de room op de vla en meng dit luchtig Spoel de vormpjes om met water en vul ze Laat 3-4 uur in de koelkast opstijven Stort de bavarois op natgemaakte bordjes Voeg de garnering toe
- 3 Eieren
- 10 Gram Rode Gelatine
- 125 Gram Suiker
- 2 1/2 Dl Melk Of Vruchtensap
- 250 Gram Aarbeienpuree
- 2 1/2 Dl Slagroom
- Verse Aardbeien