Erwtensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Alie Grimmerink » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze1. Doe de spliterwten met het water in een grote put en laat 2 minuten koken. 2. Neem de pot van het vuur en laat de erwten weken voor het volgende uur. 3. Stoof ondertussen de ui met de marjolein en peper in een pan met een beetje olijfolie voor een 5 tal minuten (tot het aroma van zowel de ui als de marjolein vrijkomt). 4. Voeg na 1 uur de schenkel en gestoofde uit toe aan de spliterwten en breng aan de kook. 5. Laat verder sudderen voor 1 tot anderhalf uur en roer zo nu en dan om. 6. Neem de erwtensoep van het vuur. 7. Neem de schenkel uit de erwtensoep en snijdt het vlees van het been in stukjes. 8. Voeg het vlees terug bij de erwtensoep, voeg de selder, wortel en aardappelen toe en breng opnieuw aan de kook. 9. Laat de erwtensoep voor 45 minuten verder sudderen. 10. Proef en voeg eventueel zout of kippenbouillon blokjes toe naar smaak.
- 500 Gram Split Erwten
- 2 Liter Water
- 1,5 Kg Varkensschenkel Of 250 Gram Spek Naar Voorkeur (ik Vind Erwtensoep Met Schenkel Veel Lekkerder)
- 2 Grote Gesnipperde Uien
- 1,2 Selder In Stukjes
- 1 Groet Wortel In Stukjes
- 5 Aardappelen In Stukjes
- 1,4 Tl Marjolein
- 1,2 Tl Peper Van De Molen
- 1 Laurierblad
- Zout