Bacon Preitaart Met Kaas
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Marieke Ziel » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoorbereiding Verwarm de oven voor op 200 graden en verhit de boter en bak hierin op een hoge stand de prei 2 minuten lang. voeg daarna de crème fraîche toe en bak deze tot het vocht bijna helemaal verdampt is. naar smaak kan er een schep peper, zout of kerriepoeder bij. Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan. Bereidingswijze Snijd circa 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van de vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen. Schep het ei en de kaas door het preimengsel. Verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop. Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af. Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in
- 25 Gram Boter
- 500 Gram Prei In Ringen
- 125 Ml Demi Crème Fraîche
- 1/2 Theelepel Kerriepoeder
- 100 Gram Bacon In Plakken
- 8 Plakken Filodeeg Van 24x24 Cm, Ontdooid
- 1 Stuks Ei
- 100 Gram Geraspte Belegen Kaas
- 1 Eetlepel Zonnebloemolie