Bananenmousse Met Frambozensaus
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze15min voorbereiden - 2min bereiden - 30min wachten Pureer de banaan met het citroensap en de vanillesuiker in een keukenmachine/staafmixer of prak ze heel fijn. Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker stijf. Schep de room luchtig door het bananenmengsel. Schep de bananenmousse in twee coupes en laat de mousse in de koelkast in minstens 30 minuten opstijven. Pureer de frambozen met vocht in de keukenmachine en wrijf ze boven een pan door een zeef. Voeg de overige basterdsuiker toe. Breng de frambozensaus aan de kook en los de suiker al roerende op. Laat de frambozensaus in een bak met koud water afkoelen. Schep de frambozensaus vlak voor het opdienen over de bananenmousse. Garneer met een chocolaatje.
- 1 Banaan
- 1 Eetlepel Citroensap
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 75 Ml Slagroom
- 25 Gram Witte Basterdsuiker
- Half Blikje Frambozen (nettogewicht Ca. 200gram)
- 2 Chocolaatjes