Meringuetaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Meringuetaart Bereidingwijze

Duurtijd: 50 min Bereidingswijze 1. Klop de eiwitten stijf en meng met de suiker tot een blinkende, stijve massa. Doe er het maïszetmeel en 1 eetlepel citroensap bij. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er de meringue in. Duw het eiwit omhoog tegen de randen. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 120° C. Laat afkoelen in de oven. 2. Klop de slagroom lobbig en verdeel 'm over de meringue. Verdeel het fruit (met eventueel wat citroensap) over de room.

Boodschappenlijstje
  • 3 Eiwitten
  • 150 Gr Suiker
  • 1 Citroen
  • 1 Eetlepel Maïszetmeel
  • 2,5 Dl Room
  • 250 Gram Aardbeien
  • 125 Gram Frambozen
  • 125 Gram Bosbessen
Probeer ook eens...