Meringuetaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDuurtijd: 50 min Bereidingswijze 1. Klop de eiwitten stijf en meng met de suiker tot een blinkende, stijve massa. Doe er het maïszetmeel en 1 eetlepel citroensap bij. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet er de meringue in. Duw het eiwit omhoog tegen de randen. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 120° C. Laat afkoelen in de oven. 2. Klop de slagroom lobbig en verdeel 'm over de meringue. Verdeel het fruit (met eventueel wat citroensap) over de room.
- 3 Eiwitten
- 150 Gr Suiker
- 1 Citroen
- 1 Eetlepel Maïszetmeel
- 2,5 Dl Room
- 250 Gram Aardbeien
- 125 Gram Frambozen
- 125 Gram Bosbessen