Appeltaart Met Vanilleijs
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een pie- of vlaaivorm in met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Kneed voor het deeg de bloem met Becel Dieet Olie, snufje zout, suiker en melk. Laat het deeg ingepakt in folie circa 30 minuten in de koelkast rusten. Bereiding Rol het deeg uit en bekleed de ingevette pie- of vlaaivorm (doorsnee 18 cm) met het deeg. Snijd de twee geschilde appels in dunne schijfjes en meng ze met de suiker, kaneel, rozijnen en citroensap. Schep de appels in de taart en bestrijk de bovenzijde dun met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en bruin. Serveer de appeltaart met een bolletje ijs.
- Becel Voor Koken, (roer)bakken En Braden
- 170 Gr Bloem
- 1 Dl Becel Dieet Olie
- Zout
- 50 Gr Suiker
- 2 El Magere Melk
- 2 Appels
- 1 El Suiker
- Kaneel
- 1 El Rozijnen
- Citroensap
- 6 Bolletjes (vanille) Ijs