Kleurige Gemengde Salade
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jan-Douwe Dekker
Bereidingwijze- De groente wassen. De radijsjes in dunne plakjes
en de tomaten in partjes snijden. Van de courgette
de steel en het kroontje verwijderen en de vrucht
in dunne reepjes snijden. De paprika's in vieren snijden,
schoonmaken, wassen en in fijne reepjes snijden.
De koolrabbi schillen en of grof raspen.
- Bieslook en dille wassen en goed droogmaken. De
bieslook in kleine ringetjes snijden, de uiteinden
van de dille grof kleinsnijden en de steeltjes fijn hakken.
De tuinkers met een keukenschaar knippen. Kruiden en
groenten goed mengen in een grote schaal.
- Voor de dressing de zure room, azijn en de mosterd
goed met zout en peper op smaak brengen en door elkaar
roeren. Steeds een beetje olie erbij gieten en alles
met een garde tot een smeuige dressing roeren.
- De dressing over de salade gieten, alles goed mengen
en ongeveer tien minuten in laten trekken.
- 2 Bosjes Radijs
- 2 Tomaten
- 1 Kleine Courgette
- 2 Rode Paprika's
- 1 Kleine Koolrabi
- 1/4 Bosje Bieslook
- 1/2 Bosje Dille
- 1/4 Bakje Tuinkers
- Voor De Dressing: 3 Eetlepels Zure Room
- 1 Eetlepel Azijn
- 1 Eetlepel Middelscherp Mosterd
- Zout En Peper
- 5 Eetlepels Olie
- Diverse Soorten Sla Naar Keuze