Broccoli Puree
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de roosjes van de broccolistronken. Het lichte groen van de stronken is eventueel ook nog te gebruiken, als het niet te taai is. Wat overblijft van de broccoli, bewaren we voor de soep. Stoom de broccoli gaar. Bak intussen de ansjovis en de knoflook zacht in de olijfolie. Niet bruin laten worden, de ansjovis moet wel smelten. Voeg hier de gare broccoli aan toe. Stamp dit tot puree met een stamper. Je kunt het ook pureren door dit met een pureerzeef te doen, dan wordt de puree fijner en verfijnder. Voeg hier de citroenrasp en het sap van sinasappel aan toe. Op smaak brengen met peper en zout.
- 2 Stronken Broccoli
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 6 Ansjovisfilets
- 2 Knoflookteentjes, Gepeld, Gesnipperd
- Halve Citroen, De Rasp Van De Schil
- Halve Sinaasappel, Het Sap
- Zout En Versgemalen Peper