Tourtière (vleestaart)

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Tourtière (vleestaart) Bereidingwijze

In een grote koekenpan runder- en varkensgehakt met ui en knoflook aanbraden. Afgieten en 180 ml water, selderie, wortel, bouillonblokjes en laurierblad toevoegen. 10 minuten op een middelhoge vlam laten sudderen, van het vuur halen en het laurierblad verwijderen. De oven voorverwarmen op 180 graden. aardappel, peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat aan de pan toevoegen en het vleesmengsel in het met deeg gevulde bakvorm scheppen. In een kommetje eidooier en 1 eetlepel water vermengen en daarmee de deegranden insmeren. Vervolgens voorzichtig de toplaag op de taart leggen en de randen dichtdrukken. Enkele inkepingen in de bovenkant snijden en besmeren met het resterende eimengsel. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart goudbruin is.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Rundergehakt
  • 250 Gram Varkensgehakt
  • 1 Stuks Ui, Zeer Fijngesneden
  • 1 Teentje Knoflook, Fijngesneden
  • 180 Ml Water
  • 1 Stengel Selderie, Zeer Fijngesneden
  • 1 Stuks Wortel, Zeer Fijngesneden
  • 3 Blokjes Kippenbouillon
  • 1 Stuks Laurierblad
  • 1 Stuks Bakaardappel, Zeer Fijngesneden
  • 1/4 Theelepel Zwarte Peper
  • 1/4 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1/8 Theelepel Kruidnagel
  • 1/8 Theelepel Nootmuskaat
  • 1 Stuks Eierdooier
  • 1 Eetlepel Water
  • 1 Stuks Deegrecept Voor Een Gesloten Taart Van 23 Cm
Probeer ook eens...