Kabeljauw Met Spek, Bladspinazie En Bieslookroom

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauw Met Spek, Bladspinazie En Bieslookroom Bereidingwijze

Laat de wijn inkoken met de wijnazijn, de gehakte sjalotten, tijm, laurier en de gehakte zwarte peper. Verwarm de oven voor op 180°C. Als de saus bijna volledig is ingekookt, voeg dan de room toe en laat nogmaals inkoken. Wrijf deze basis door een zeef en voeg dan beetje bij beetje de Solo toe. Kruid naar smaak met peper, zout en cayennepeper. Voeg de gehakte bieslook toe, maar niet meer laten koken. Wikkel het spek rond de kabeljauw en gaar in de oven gedurende 12 min. Stoof en kruid de bladspinazie. Schik de spinazie in het midden van het bord. De kabeljauw komt op de spinazie en de bieslookroom er rond.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Kabeljauwfilet
  • 1 Plakje Bladspinazie
  • 5 Plakjes Spek
  • 1 Potje Bieslook
  • 400 Gram Solo
  • 1/2 Liter Witte Wijn
  • Wijnazijn
  • 100 Gram Sjalotten
  • Thijm
  • Laurier
  • Peper
  • Zout
  • Cayennepeper
  • 1/2 Liter Room
  • Gehakte Zwarte Peper
Probeer ook eens...