Cannelloni Met Boerenkool En Ricotta

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Twan Schotman » Type: Meer van het type: Pasta

Cannelloni Met Boerenkool En Ricotta Bereidingwijze

Warm wat olijfolie op en doe daar de versnipperde ui in. Snijd de boerenkool fijn, voeg ze toe en laat ze wat slinken. Doe er dan 250 ml water bij en laat de kool in ca. 30 minuten op een zacht vuur gaar worden. Ondertussen kook je ofwel cannelloni ofwel neem je vellen lasagne, die je wat voorkookt. Je kan ook al de tomatensaus maken . Daarvoor bak je het fijngesnipperde sjalotje met de teentjes look en de pijnboompitten in de olijfolie. Roer er de tomatenpuree bij en tenslotte de gepelde tomaten (met sap). Je kan er eventueel ook nog wat bouillon bijdoen. Dit laat je ca. 15 minuten inkoken. Als de boerenkool gaar is, hak je ze fijn en doet ze bij de ricotta. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Vul de cannelloni met dit mengsel ofwel leg je een hoopje van dit mengsel op een vel lasagne en rolt die op. Leg alle rolletjes dan in een ingevette ovenschotel. Je giet er de tomatensaus over en legt er nog wat plakjes mozzarella op. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C in ca. 30 minuten goudbruin.

Boodschappenlijstje
  • 16 Cannelloni (of Vellen Lasagne)
  • 900 Gr Boerenkool
  • 250 Gr Ricotta
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Sjalotje
  • 1 Klein Blikje Tomatenpuree
  • 4 El Pijnboompitten
  • Peper En Zout
  • Mozzarella
  • Wat Boullion
Probeer ook eens...