Karbonaadjes Met Gebakken Krieltjes En Citroenboontjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwijder eventuele ogen uit de krieltjes en halveer grote exemplaren. Kook ze in ca 15 minuten in een laagje water met zout gaar. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Haal de boontjes af. Bereiding Verhit de koekenpan voor het vlees op hoog vuur. Spuit twee kneepjes Blue Band vloeibaar in de pan. Wacht tot de crèmekleurige laag transparant wordt en vervolgens verdwijnt. Wacht nog 10 seconden en leg het vlees in de pan. Bak de karbonaadjes in ca 10 minuten bruin en gaar. Kook de boontjes in een klein laagje water met zout in ca 10 minuten beetgaar. Verhit de koekenpan voor de krieltjes op hoog vuur. Spuit twee kneepjes Blue Band vloeibaar in de pan. Wacht tot de crèmekleurige laag transparant wordt en vervolgens verdwijnt. Wacht nog 10 seconden en doe de krieltjes in de pan. Bak ze in ca 5 minuten goudbruin. Giet de boontjes af en doe ze terug in de pan. Rasp er een beetje citroenschil over, bestrooi met wat verse peper en maak af met een kneepje Blue Band vloeibaar. Serveer het karbonaadje met de krieltjes en de citroenboontjes. Garneer met een partje citroen.
- 500 Gr Krieltjes
- 4 Ribkarbonades
- 500 Gr Boontjes
- Blue Band Vloeibaar
- 1 Citroen