Maïsquiche Met Zalm En Dille
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jooske ten Brinke » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeBak de taartbodem zonder vulling om een krokante bodem te bekomen. Bekleed hiervoor de taartvorm met de bladerdeeg en snij de restjes bovenaan weg. Leg een bakpapier op de bladerdeeg en vul de vorm met droge witte bonen of grof zout. Bak de bodem een kwartiertje op 200 °C. Verwijder de bonen en bakpapier. Stoof de gesneden ui glazig in een beetje olijfolie. Verdeel dit over de taartbodem. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 à 2 cm en hak de dille fijn (houd enkele takjes apart voor te garneren). Haal de maïs door dit mengsel en verdeel ook over de taartbodem. Kluts de eieren met de room en de gemalen kaas en kruid met peper en zout. Giet uit over de maïs-zalmvulling en bak de quiche gedurende 20 minuten op 180 °C. Werk af met wat zure room en een takje dille.
- 1 Vel Kant-en-klaar Bladerdeeg
- 150 Gram Gemalen Kaas
- 4 Eieren
- 300 Ml Room
- 250 Gr Verse Zalm
- 1 Uitje
- Bosje Verse Dille
- 300 Gr Mais
- Zure Room