Vijgencakejes
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeZoete cakejes met de fijne smaak van gemarineerde, gedroogde vijgen. Lekker bij de thee of koffie of als nagerecht. Bereidingswijze Doe de gedroogde vijgen met de overige ingredienten voor de marinade in een bakje en zet minimaal 1 dag weg. Eigenlijk zijn twee dagen beter, dan hebben de vijgen zich helemaal volgezogen. Snijd de gemarineerde vijgen in kleine stukjes en verwijder eventueel de harde steelaanzet. Het marinadevocht zeef je en kook je vervolgens met 1/3 in. Voeg een gelijke hoeveelheid suiker aan het marinadevocht toe, kook nog even op en laat de siroop afkoelen. Maak nu de cakejes. Sla de zachte boter luchtig en romig met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe. Zorg dat ieder ei goed is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Rasp de citroenschil en voeg toe. Meng nu de overige ingredienten met een spatel door de massa en doe het geheel in een spuitzak. Vul ingevette cakevormpjes met het beslag. De cakejes rijzen nog iets. Bak 15 minuten in een oven van 160C. Serveer de cakejes met de siroop.
- 250 Gram Gedroogde Vijgen
- 2 Steranijs
- 2 Kaneelstokjes
- 4 Peperkorrels, Rode
- 1 Scheutje Rode Port
- 1 Snufje Suiker
- 250 Gram Boter
- 250 Gram Suiker
- 4 Eieren
- 250 Gram Bloem
- 0.5 Zakje Bakpoeder
- 1 Snufje Zout
- 1 Stuk Citroen