Lamskroon Met Gegrilde Koolrabi En Gesmoorde Radijs
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 190 graden. Snij de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bindt de rack als een soort van kroon met een stukje touw aan elkaar. Bestrijk de kroon daarna royaal aan alle kanten met de marinade, zet ze op een oven rooster en bestrooi met de grove peper en zout. Afbakken in circa 15-20 minuten. Schil de 3 koolrabi’s en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter en vermeng ze met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout. Zet de grilplaat aan, of schuif ze bij de lamsrack in de oven. Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn. Haal het blad van de radijsjes, maar laat een halve centimeter groen zitten. Was ze, smoor ze circa 5 minuten zachtjes aan en breng ze op smaak met peper en zout.
- 1 Kilo Lamsrack
- Scheutje Marsala
- Scheutje Lichte Sojasaus
- 2 Knoflookteentjes
- Rasp En Sap Van ½ Citroen
- 4 Eetlepels Honing
- Halve Eetlepel Gehakte Rozemarijn
- Grof Gemalen Peper En Zeezout Om Er Overheen Te Strooien
- Takjes Rozemarijn Voor De Versiering
- 3 Koolrabi’s
- Olijfolie
- Grof Zeezout