Chipolata Met Tzatziki Saus

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Chipolata Met Tzatziki Saus Bereidingwijze

Tzatziki maak je in een handomdraai. Met een lekker worstje is dat een heerlijk borrelhapje of voorgerecht. En het is echt supersimpel te maken. Pers de teentjes knoflook uit. Verwijder de schil van de komkommer en rasp deze op de middelste stand van je rasp (niet helemaal fijn, maar ook niet te grof). Hak de blaadjes munt fijn en meng deze met 2 hele grote scheppen yoghurt door de knoflook en komkommer. Als je geen Griekse yoghurt voorhanden hebt, kun je ook prima Turkse of Bulgaarse gebruiken. Eventueel werkt een roer stand yoghurt ook wel, maar die is eigenlijk wat te dun. Misschien moet je dan de komkommer eerst even uitwringen om een mooie stevige saus te krijgen. Proef of de saus naar wens is. Eventueel kun je de hoeveelheid komkommer of munt aanpassen. Breng het op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Zet het in de koelkast en laat de smaken even goed aan elkaar wennen. Bak de runderchipolata's in vijf minuten rondom bruin in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. Je kunt ze natuurlijk ook op de barbeque grillen! Serveer de chipolata's met wat gesneden brood en natuurlijk de tzaziki.

Boodschappenlijstje
  • 4 Runderchipolata's
  • 2 Knoflookteentje, Uitgeperst
  • Verse Muntblaadjes
  • Zwarte Peper En Zout
  • 2 Grote Scheppen Griekse Yoghurt
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • Stokbrood
Probeer ook eens...