Aardbeienmoussetaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: sander » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeLeg de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en trek met een potlood de omtrek na. Knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee. Smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter. Snijd de cake in plakken van ca 1 cm. en beleg de bodem van de vorm ermee (je houdt wat van de cake over). Smelt de boter en verkruimel de Bastogne-koekjes, roer de kruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad. Week de gelatine in ruim koud water. Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker. Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Verwarm het citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel. Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad. Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse. Snijd de taart in punten.
- 60 G Boter
- 400 G Cake
- 10 Bastogne-koekjes
- 4 Blaadjes Gelatine
- 500 G Aardbeien
- 100 G Fijne Kristalsuiker
- 1 El Citroensap
- 2,5 Dl Slagroom