Speculaas
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Walter Stokkentreeff » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1. Oven voorverwarmen op 175C. 2. Roer of mix alle speculoos ingrediënten goed door mekaar tot een samenhangend koekjesdeeg. 3. Rol het koekjes deeg tot een ril van 5 tot 6 cm dik. 4. Laat uw speculaas deeg 1 nacht in de koelkast rusten (het zelf koekjes bakken geheim…). 5. Het blijft makkelijk als u het deeg in fijne schijfjes snijdt. U kan het deeg ook uitrollen en figuurtjes uitsteken. Of u kan het deeg open strijken op houten speculaas vormen. 6. Leg de koekjes op een beboterd bakblik. 7. Speculaas bakken gedurende 10 tot 25 minuten: naargelang hoe hard u uw speculaas koekjes wil.
- 250 Gram Zelfrijzende Bloem
- 125 Gam Echte Boter
- 250 Gram Bruine Suiker
- 1 Ei
- Een Flink Snuifje Kaneel